FK VARNSDORF SE VZDAL PRÁVA ÚČASTI V SYNOT LIZE

FK Varnsdorf  oznámil, že nebude startovat v příštím ročníku Synot ligy (SL), přestože v uplynulém ročníku Fotbalové národní ligy obsadil druhé – postupové místo.

Severočeský klub nakonec šanci startovat v nejvyšší soutěži nevyužije především s ohledem na fakt, že tamní stadion nesplňuje odpovídající kritéria pro start v SL.

„Rozhodli jsem se tak po zralé a racionální úvaze. Možnost startu v nejvyšší soutěži pro nás byla velmi lákavá, ale zároveň bychom na sebe brali až příliš velké riziko,“ řekl Vlastimil Gabriel, předseda představenstva FK Varnsdorf.

FK Varnsdorf sice ve skončeném licenčním řízení pro kluby SL předložil nájemní smlouvu se stadionem FK Baumit Jablonec, ale v tuto chvíli nemohl zaručit, že do skončení příštího soutěžního ročníku 2015/16 bude varnsdorfský stadion dokončen tak, aby splnil kritéria pro SL. V tom případě by se navíc vystavil hrozbě finančního postihu.

„To, že jsme se nyní vzdali šance startovat v Synot lize, ale rozhodně neznamená, že bychom rezignovali na další budování a vylepšování infrastruktury našeho stadionu. Naopak, v dohledné době chceme začít s postupnou rekonstrukcí a třeba už na konci sezony mít stadion připravený na nejvyšší soutěž. Zároveň chceme i v příštím ročníku Fotbalové národní ligy udržet vysokou sportovní úroveň. Dostat jednou do Varnsdorfu na vlastní stadion zápasy Synot ligy je stále naším velkým přáním. Hrát ji ale nyní na jiném stadionu by bylo přece jenom velké sousto,“ uvedl Gabriel.

Tím, že se FK Varnsdorf vzdal práva startovat v SL, osloví FAČR třetí tým uplynulého ročníku FNL – tedy FASTAV Zlín.

 

(článek web www.fotbal.cz)