Licenční tribunál rozhodl o odvolání

Licenční tribunál FAČR rozhodoval dne 22. 5. 2012 o odvolání klubů Gambrinus ligy, respektive. II. ligy, proti rozhodnutí Licenční komise FAČR neudělit licenci pro příští soutěžní ročník profesionálních soutěží.

Kluby FK Dukla Praha, FK Hradec Králové, FC Baník Ostrava a FK Viktoria Žižkov využily svého práva a proti verdiktu se odvolaly, k tzv. Druhé instanci. Odvolání klubů bylo podáno písemně a obsahovalo důvody, na základě kterých se odvolání podává. S výjimkou FK Hradec Králové výše uvedené kluby předložily také doplňující podklady, k čemuž je opravňují pravidla platného licenčního manuálu FAČR. Po pečlivém zhodnocení rozhodl Licenční tribunál FAČR ve všech případech změnit rozhodnutí licenční komise a výše uvedeným klubům licenci pro příští soutěžní ročník Gambrinus ligy, respektive II. ligy udělit.

Kromě jednání Licenčního tribunálu FAČR zasedala v úterý 22. května i Licenční komise fotbalové asociace, která se tentokrát zaobírala licencemi pro týmy II. ligy s těmito výsledky.

Rozhodnutí licenční komise je následující:
• licence udělena i pro Gambrinus ligu
– FC Vysočina Jihlava
– FC Zbrojovka Brno
– FC Tescoma Zlín

• licence udělena pouze pro II. ligu
– FK Bohemians Praha
– MFK OKD Karviná
– FK Čáslav
– 1. SC Znojmo
– FK Varnsdorf
– FC Graffin Vlašim
– FK Baník Sokolov

• licence neudělena
– SFC Opava
– FK Ustí nad Labem
– FC MAS Táborsko
– FK Baník Most

Neúspěšní žadatelé mají právo podat odvolání k licenčnímu tribunálu FAČR, který přijme konečné rozhodnutí. Udělení licence platné pro nejvyšší domácí soutěž, tedy Gambrinus ligu, neznamená pro klub automatickou účast v této soutěži. Další nezbytnou podmínkou je zajistit si účast sportovně.