Licenci pro příští sezonu Gambrinus ligy nemá pouze Ostrava

Licenční komise FAČR (první instance) na svém řádném zasedání dne 6. 5. 2013 rozhodla o licencích pro soutěžní ročník 2013/2014 klubů Gambrinus ligy.

Stejně jako v letech minulých posuzovala licenční komise žádosti dle podmínek stanovených v Licenčním manuálu FAČR. Rozhodnutí o licencích jsou následující:

SK Dynamo České Budějovice – UDĚLENA

FK BAUMIT Jablonec – UDĚLENA

FC Hradec Králové – UDĚLENA

FC Slovan Liberec – UDĚLENA

FK Mladá Boleslav – UDĚLENA

SK Sigma Olomouc – UDĚLENA

FC Baník Ostrava – NEUDĚLENA

FC Viktoria Plzeň – UDĚLENA

AC Sparta Praha – UDĚLENA

FK Dukla Praha – UDĚLENA

SK Slavia Praha – UDĚLENA

1.FK Příbram – UDĚLENA

1.FC Slovácko – UDĚLENA

FK Teplice – UDĚLENA

FC Vysočina Jihlava – UDĚLENA

FC Zbrojovka Brno – UDĚLENA

Kluby, kterým nebyla licence udělena, se mohou odvolat do 21. 5. 2013 k Licenčnímu tribunálu FAČR (druhá instance). Po pečlivém zhodnocení celého případu, ohledně udělení licenci FAČR konkrétnímu klubu, přijme Licenční tribunál rozhodnutí, které bude konečné.

Jediným klubem, který licenci neobdržel, je FC Baník Ostrava. Nesplnil tři podmínky: závazky po lhůtě splatnosti vůči fotbalovým klubům, závazky po lhůtě splatnosti vůči zaměstnancům, daňovým orgánům a orgánům sociálního zabezpečení a nedodržel schopnost pokračovat v činnosti jako zavedený podnik. „Teď je na Baníku, aby v rámci odvolání prokázal, že nastaly nové skutečnosti, které mohou změnit stávající rozhodnutí,“ řekl licenční manažer Stanislav Rýznar.