PĚT KLUBŮ MÁ PROBLÉM S LICENCÍ

Licenční komise FAČR na svém zasání rozhodla o licencích pro kluby Fotbalové národní ligy. Pět klubů FNL licenci neobdrželo, mají možnost se odvolat k Licenčnímu tribunálu FAČR.

Licenční manažer FAČR Stanislav Rýznar seznámil členy komise se všemi skutečnostmi nezbytnými pro rozhodování o žádostech klubů účastnících se Fotbalové národní ligy ve věci Udělení / Neudělení licence pro účastníky profesionálních soutěží, ročník 2013/2014.

Licence byla udělena klubům Bohemians Praha 1905, FC MAS Táborsko, FK Varnsdorf, FK Viktoria Žižkov, 1. HFK Olomouc, MFK OKD Karviná, SFC Opava, FK Baník Sokolov, FK Ústí nad Labem, FC Graffin Vlašim, FC Fastav Zlín.

Úroveň získané licence SILVER opravňuje kluby Bohemians Praha 1905, 1.HFK Olomouc a FC Fastav Zlín k případné účasti v nejvyšší domácí soutěži, tzn. Gambrinus lize. Ostatní kluby získaly licenci BRONZ, dostatečnou pro účastníky Fotbalové národní ligy.

Licence nebyla udělena klubům FK Bohemians Praha, FK Pardubice, FK Baník Most 1909, FK Čáslav a 1. SC Znojmo. Neúspěšní žadatelé mají právo odvolat se k Licenčnímu tribunálu FAČR.